bansko.net»Хижа Каменица

Хижа Каменица

Admin
Admin
Новак
5k
Хижа Каменица - Беговица

Хижа Каменица (Беговица) се намира на 1750 м. надморска височина в Пирин на левия бряг на река Козя. Те представлява масивна сграда на три етажа с един мансарден етаж. Капацитета на хижата е 90 места. Предлага се настаняване в общи спални помещения и един апартамент. Стаите са с по 2, 4, 7 и 8 легла. Санитарните възли са общи за всеки етаж.

През лятото има условия за още 30 места в палатки. Хижата разполага с паркинг. Местата за къмпиране са обозначени. Хижа Каменица е водоснабдена и електрифицирана, отоплението е с печки на твърдо гориво.

В приземният етаж на Хижа Каменица има напълно обурудвана туристическа кухня и столова, а на първият етаж има ресторант, който работи целогодишно. На разположение на туристите има телевизор, ски - гардероб, а в района игрище и ски писти с три ски влека.

Изходен пункт за Хижа Каменица е град Сандански. До хижата се стига по 29 км. път, от който 21 км. до местността Попина Лъка са асфалтирани. През лятото събота и неделя има организиран транспорт от Сандански до Попина Лъка, а от там до хижа Каменица се стига за 2 часа по маркирани пътеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати