Bansko.net»Статии»Пирин»Хижи в Пирин
Хижи

Хижи в Пирин

Кои хижи в Пирин може да посетите, ако предприемете поход в планината? Ето списък на хижите в Пирин - информация за тях, препоръки и съвети. Вижте красивите хижи в Пирин, които ще ви приютят, щом решите да отидете на планинска почивка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хижа МалинаХижа Малина
30 Януари
Хижа Малина се намира в местността Долен Калугер в Среден Пирин. Хижа Малина се стопанисва от туристическо дружество Еделвайс, град Сандански.
Хижа Попови ЛивадиХижа Попови Ливади
29 Януари
Хижа Попови ливади се намира в Среден Пирин, в местността Попови ливади. Хижа Попови ливади е част от европейският маршрут Е-4.
Хижа Гоце ДелчевХижа Гоце Делчев
29 Януари
Хижа Гоце Делчев е разположена на около 10 км в южна посока от град Добринище. Хижа Гоце Делчев е и междинна спирка по маршрута Добринище – хижа Гоце Делчев – хижа Безбог.
Хижа ВихренХижа Вихрен
05 Януари
Хижа Вихрен представлява комплекс от две масивни двуетажни постройки и бунгала. Хижа Вихрен има туристическа кухня, столова и бюфет.
Хижа БезбогХижа Безбог
03 Януари
Хижа Безбог е разположена на 2240 м. надморска височина на брега на Безбожкото езеро. Капацитета на Хижа Безбог е 146 места разположени на пет етажа.
Хижа ЯворовХижа Яворов
03 Януари
Хижа Яворов е разположена на 1740 м. надморска височина в местността Поляните на Пирин планина. Хижа Яворов е построена първоначално през 1933 година.
Хижа ПределХижа Предел
01 Януари
Хижа Предел се намира в едноименната местност Предел на надморска височина 1050 метра. Хижа Предел има капацитет 30 места.
Хижа БъндерицаХижа Бъндерица
01 Януари
Хижа Бъндерица се намира в северен Пирин на левият бряг на река Бъндеришка. Хижа Бъндерица е построена през далечната 1915 г. от горското стопанство.
Заслон Тевно ЕзероЗаслон Тевно Езеро
01 Януари
Заслон Тевно Езеро е построен през 1972 г. от БТС на 2512 м. надморска височина. Заслон Тевно Езеро е с капацитет 30 места.
Хижа ДемяницаХижа Демяница
01 Януари
Хижа Демяница се намира в Пирин планина на 1895 м. надморска височина. Хижа Демяница представлява масивна двуетажна сграда с капацитет 175 места.