Хижа Безбог

Mariane
Mariane
Новак
2k
Хижа Безбог

Хижа Безбог е разположена на 2240 м. надморска височина на брега на Безбожкото езеро и е една от най-новите и модерни хижи в Пирин. Това е втората постройка в района, тъй като първата е била разрушена от лавина през 1971 г. Още на следващата година започвата строежа на модерната нова хижа Безбог в този и вид, в който я знаем и днес.

Капацитетът на Хижа Безбог е 146 места разположени на 5 етажа. Стаите са с по 3, 4 и 8 легла, има и самостоятелни апартаменти. Тоалетните са общи за всеки етаж. В хижата има телевизор. Отоплението е локално парно. Хижата е електрифицирана и водоснабдена. Има ресторант, кафе, магазинче за дребни стоки, занималня, видео уредба, телевизор, ски-гардероб. В близост до хижата има спортна площадка.

Хижа Безбог в Пирин

Има условия за каране на ски. Района на хижата е лавинооопасен. До Хижа Безбог води седалков лифт, който тръгва от хижа Гоце Делчев. Хижа Безбог е леснодостъпна използвайки лифта.

Хижа Гоце Делчев е изходен пункт за Хижа Безбог. До хижата се стига след 2 - 3 часов преход по маркирана пътека. Ползвайки лифта се стига за 25 минути.

Хижа Безбог се стопанисва от ДФ Социален отдих – град Добринище.

Телефон на хижата: 07447/21-20, 21-29, 0888 286 102

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати