Bansko.net»Пирин»Хижи в Пирин»Хижа Попови Ливади

Хижа Попови Ливади

Mariane
Mariane
Новак
2k
Хижа Попови ливади
Снимка: Kosta Marinov

Хижа Попови ливади се намира в Среден Пирин, в местността Попови ливади. Разположена е на 1412 метра надморска височина и разполага с 50 легла. Хижата е построена през 1964 година.

В момента масивното двуетажно здание е напълно реконструирано предлага на туристите 3 двойни стаи, 3 четворни стаи, едно помещение с 5 легла и две по-големи помещения, в който може да се разположат 10 легла. Има и една стая със 7 легла.

Хижа Попови ливади в Пирин
Снимка: tsvetanar

Баните и санитарните възли в хижата са общи за етажа. Хижата е електрифицирана и водоснабдена, а отоплението на стаите се осъществява с парно на твърдо гориво. От 2009 година хижата се стопанисва от ТД Момини двори в град Гоце Делчев.

Зданието се стопанисва от 4-ма души. На разположение на планинарите има механа с капацитет 40 места, открит летен бар с 60 места, барбекю, детска площадка и паркинг. Гостите на хижата ще останат приятно изненадани от разнообразното кухня и богатия избор на алкохолни, безалкохолни и топли напитки.

Посетителите на хижата могат да дегустират и собствената кухненска продукция, която стопаните произвеждат сами – чеверме, овче кисело мляко, питки и др. По желание на летовниците се организират и дегустации на вино до град Мелник.

Хижа Попови Ливади се намира на 16 километра по асфалтирано шосе от автогара Гоце Делчев.

Хижа Попови ливади е и част от европейския маршрут Е-4.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати