Bansko.net»Услуги»Атракции»Атракции в Белица»Парк за танцуващи мечки Белица
Парк за танцуващи мечки Белица1 / 13

Парк за танцуващи мечки Белица

Няма въведени мнения и оценки
+ Добави
Няма въведени цени
Няма въведени оферти

Описание на Парк за танцуващи мечки Белица

Паркът за танцуващи мечки се намира в местността Андрианов чарк на 180 километра южно от София. Паркът се простира на 120000 кв.м. с надморска височина 1345м. Съставен е от две части, свързани с 30 метров обезопасен мост, по който свободно могат да преминават мечките. Двете части са разделени на 7 сектора, свързани с 11 прохода.

На мечките в България вече няма да им се налага да танцуват по нагорещени повърхности, нито да носят халки на носа.

Природният парк за танцуващи мечки в Белица би могъл да бъде техния нов дом.

През 1999 година фондацията Четири лапи започна борбата срещу мъченията на мечки в България. Проектът, наречен Парк за танцуващи мечки в Белица стартира година по-късно.

За по-голяма безопастност както на мечките, така и на гостите на парка, е поставен електропастир с дължина 26 608м и са инсталирани 105 осветителни тела.

Кафявите мечки Мариана, Стефан и Калинка бяха първите обитатели нацентъра от октомври 2000 година. През март 2001 пристигна мечката Станка, а Гошо и Боби - през юни. Мястото на всички техти събратя по неволя е тук!

Интересни са удобствата, които са осигурени на приютените мечки: всеки сектор разполага с басейн, построени са 12 бърлоги, 3 от които с достъп от медицинския център, както и множество полубърлоги.

Паркът на танцуващите мечки в Белица има такова богато структурно оформление, че мечките могат максимално да се върнат към естественото си поведение. Има участъци с гъста гора и зимни бърлоги за уединяване. Всяка мечка има достъп до обширно водно пространство с възможности за катерене.

Тъй като търсенето на храна запълва по-голямата част от деня на живеещите на свобода диви животни, храната се скрива на невероятни места и така се създава смислено занимание на животните.

За мечките в парка се грижат специално обучени гледачи и ветеринарни лекари.

Центърът за танцуващи мечки вече е любимо място на млади и стари. Беличани са изключително горди от съществуването на парка и го подкрепят.

Освен реадаптацията и спасението на мечките в парка в Белица, центърът в Рила планина се утвърждава и като атракция за хиляди туристи от страната и чужбина, които пристигат на почивка или на екскурзии в района на Белица и курорта Семково.

Около Парк за танцуващи мечки Белица

Забележителност
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest