Bansko.net»Заведения»Механи»Механи в Банско»Касапинова механа Банско
Касапинова механа Банско1 / 20

Касапинова механа Банско

Яне Сандански 4, Банско
0899948494
Интернет страница на хотела
Няма въведени мнения и оценки
+ Добави
Няма въведени цени
Няма въведени оферти
Прати Запитване
Направи Резервация

Описание на Касапинова механа Банско

Историята на Касапинова Механа датира от далечната 1712 година, когато отваря врати за първи път като местният хан. През годините подслон и храна са намирали редица комити и революционери. Самият Яворов е отсядъл неколкократно там, където със своите братя по идея са писали историята на Банско.

Специални отстъпки, обадете се сега - 0899948494

Именно в нея се е събирал бил първият комитет на ВМРО. Името си Касапинова Механа получава от семейство Касапинови, които са били месарите - "касапите" в селото.

Успоредно с развитието на туризма в пиринското градче, механата се разраства и добива все по - голяма популярност сред българи и чужденци.

Mестата в механата са разпраделени в 3 зали. Основна част, винарна и рибен салон, като всяка разполага с камина.

В Касапинова Механа можете да опитате най - вкусните чевермета в района, било то от дивечово месо, печено прасе, заек или агне приготвени в най - старата пещ в Банско. Банските специалитети като капама, чомлек и свински джолан също не са за изпускане. Във винарната ще бъдете приятно изненадани от огромният асортимент вина наброяващи над 3000.

За доброто Ви настроение ще се погрижат музикантите от група Бански Мерак. В определени дни ще ви забавлява и фолклорна програма в лицето на анасамбъл Луди Млади.

Точният баланс между професионализъм, опит и качествени продукти, прави нашите ястия толкова вкусни, че посетите ли я веднъж, ще се връщате отново и отново, заедно с приятели и близки.

Касапинова Механа - банските традиции в механджииството !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest