Bansko.net»Заведения»Механи»Механи в Банско»Барякова Механа Банско
Барякова Механа Банско1 / 34

Барякова Механа Банско

ул. Велян Огнев 3 , Банско
0899 670 734, 0889 534 582
Няма въведени мнения и оценки
+ Добави
Няма въведени цени
2 офертиоферта
Прати Запитване
Направи Резервация

Описание на Барякова Механа Банско

Барякова механа е една от първите механи в Банско, отворила врати за гости още през 1993 г. Успоредно с развитието на туризма в пиринското градче механата се разраства и добива все по-голяма популярност сред българи и чужденци. Собственост на семейство Барякови, Барякова механа е едно от емблематичните места в курорта работеща целогодишно.

Запазена марка на заведението е премереният баланс между типична банска и европейска кухня, както и пресните продукти, от които се приготвят вкусните ястия. Затова посетилите я веднъж се връщат отново и отново, като водят все повече свои приятели и познавачи на добрата кухня.

През зимата основния акцент е новооткритата през ноември 2005 г. винарна, която разполага с отбрани маркови питиета от избите "Домен Менада", "Дамяница", "Тодоров", "Винпром Пещера" и други. За ценителите на българските вина и ракии се организират дегустации по предварителна заявка.

През летните месеци особено приятно е в лятната градина с няколко чердака, където в прохладата на планинските вечери гостите прекарват незабравими часове.

Механата разполага с близо 200 места - заедно с винарната и лятната градина. В основната й част през зимата работят три камини. Някои от отбраните бански блюда се приготвят в две пещи и барбекю с дървени въглища, както и на плоча: капама, чомлек, свински джолан, пълнено свинско краче, печено агнешко, пълнен старец, задушен заек, свински врат в гърне. Всико това и още много изненади Ви очакват тук по всяко време на годината. А за доброто Ви настроение ще се погрижат музикантите - изпълнители на местен и национален фолклор.

На организирани групи се предлагат намаления.

Особености в Барякова Механа Банско

Места за непушачи
Кредитни Карти
Механа
Интернет

В стаите на Барякова Механа Банско

Парно Отопление
Камина
Интернет

Около Барякова Механа Банско

Заведения
Забележителност
Други хотели
Спортна Площадка

Активности в/около обекта

Билярд
Тенис
Баскетбол
Боулинг
Плуване
Колоездене
Футбол
Голф
Пикник
Ски
Конна Езда
Лов/Риболов
Трекинг
Кънки на лед
Къмпинг
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest