Bansko.net»Форум»Заведения»Препоръчайте механа в Банско

Препоръчайте механа в Банско

  • 07.01.11 10:24#1Ирена ЛазароваИрена ЛазароваНовакРегистрация: Град: -Отговори: -Препоръчайте механа в БанскоЗдравейте,

    Някой може ли да ни препоръча добра и на прилични цени механа в Банско? Знам, че там има над 300 заведения ми се иска да попаднем на нормално място, защото съм чувала какви ли не истории за превишени сметки и излъгани клиенти.

    Искаме хубаво място, където ще можем да се повеселим, без да ни развалят настроението лошата кухня, обсужване или цени до небето!

    Споделете своя опит, коя механа ви харесва и коя не.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 07.01.11 10:48#2Elena TodorovaElena TodorovaГотвачРегистрация: 06.05.10Град: -Отговори: 2от: Препоръчайте механа в БанскоНие преди ходихме в механа Дедо Пене, но останахме много разочаровани последните пъти, цените са крайно завишени, порциите са намалени наполовина.

    Механа Бунаре в Банско ми харесва, има и една готина нова пицария, пицария Боянови май беше, в центъра на града, над църквата, там е готино и цените са народни.

    Не бих препоръчала механите в центъра на града с така наречените посрещачи, не стига че непрекъснато досаждат на минаващите, цените са прекалено високи и обслужването е под всякаква критика.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.01.11 01:21#3Милица ПетковаМилица ПетковаНовакРегистрация: 08.01.11Град: -Отговори: 5от: Препоръчайте механа в БанскоБих препоръчала Пъб Корона. Много приятно местенце с разнообразна кухня и добри цени. Имат и пици. Другото е Бански хан , но е чак в началото на града. ОтговорОтговор с цитат
  • 09.01.11 04:36#4filip vrchakovakifilip vrchakovakiНовакРегистрация: 08.01.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоПицария Виктория и механа Весело село са супер и са в близост до кабинковия лифт. ОтговорОтговор с цитат
  • 09.01.11 05:05#5valentinavalentinaНовакРегистрация: 09.01.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоНай-добрата е механата на Лазар в центъра на града срещу читалището. В същата сграда се намира офиса на Алфа банк. Готвят много вкусно, менюто е невероятно разнообразно,а порциите - огромни.

    Цените са съвсем нормални. Винаги, когато ходим в Банско отиваме при Лазар.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.01.11 03:37#6паисийпаисийНовакРегистрация: 09.01.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоНикаде в страниците на механите не видях цени :n: :n: :n: ОтговорОтговор с цитат
  • 11.01.11 06:04#7VladimirVladimirНовакРегистрация: 11.01.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоНаистина е грозна дейността на някои "викачи", но част от тях имат положителна роля. Обясняват на съответния език къде е механата, какви са цените, какви отстъпки предлагат при евентуално посещение...

    Наистина казаното за изброените заведения е вярно. Харесвам и "Воденицата" на Лазар, и "Бански хан" също.
    За мен откритието този сезон е "Стария комита" в стария град, до черквата.

    Собственичката е създала една БУТИКОВА механа. Спретната, чиста, камината създава уют. Сервира обигран сервитьор и дъщерята на собственичката. Изненадах се като в нея разпознах Мисис "Галакси" 2008год. Женена е в Италия. Сега там преместват бизнеса си от Венеция във Верона и помага тук на майка си.

    Имат двама великолепни готвачи - единият е дошъл от Пловдив, другият - след летния сезон в Атина, е тук за зимата.

    Музиката е традиционна - оркестър от Гоце Делчев. Прекрасни изпълнения от местния фолклор. Качество на храна - отлично. Думата няма е непозната. Всичко е съвсем прясно и много вкусно.

    Цени - съвсем приемливи, бих казал към обикновени.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.01.11 06:56#8ИванИванНовакРегистрация: 16.01.11Град: -Отговори: 2от: Препоръчайте механа в БанскоИскам да кажа на всички гости на банско, ако не знаете и се чудите къде да отидете да хапнете истинска храна, това единствено и само ще намерите в механите, които се стопанисват от банскалии и се броят на пръсти, но са перфектни в отношение на храна и обслужване.

    Всички други механи са някакво жалко подобие на банска механа, само се бият по гърдите колко са добри, а в същото време правят някакви измислени бански ястия, за които никой банскалия не е слушал. Идват от морето с техните готвачи, които освен риба друго не са готвили и от веднъж почват да правят бански ястия, е няма как да стане.

    Който е посещавал механа стопанисвана от банскалии намира истинския дух и истинската храна. Ако някой не знае, как се казват механите стопанисвани от банскалии, с удоволствие ще ги кажа.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.11 03:06#9AlexAlexНовакРегистрация: 29.01.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоВсем привет!
    Я из Минска (РБ). Были в Банско с 17 по 24 января 2011. В первый же вечер посетили механу "везюва къша" на 79 Pirin str. Сразу были очень приятно удивлены необычайно теплым приемом, как оказалось и кухня у них просто супер ! Но больше всего порадовало обслуживание !!! На протяжении всего вечера официант (Александр) развлекал гостей приколами и фокусами (я бы даже сказал, что то, что он "вытворял " можно назвать искусством). Не смотря на график, ресторан работал до последнего клиента ! Последующие 4 вечера побывали еще в 4-х механах города, кое где тоже было неплохо, но все эти заведения и в подметки не годятся механе "везюва къша" !!! В последний вечер вопроса "куда пойти" не стояло - только в "везюва къша" !!! Без сомнения - лучшее заведение города !!! Приняли просто класс ! Организовали лучший столик у камина, угощения, как всегда - на высоте. Атмосфера была одновременно теплая, домашняя и веселая и неформальная. В конце вечера (мы остались последними клиентами) мы пообщались с официантами, еще много смеялись и выпивали коктейли (угощения от хозяина ресторана). Напоследок ребята подарили местные сувениры от ресторана и за свой счет отправили на такси в отель !
    В общем для меня Банско - это горы и механа "везюва къша" !
    От души советую всем посетить этот ресторан, без сомнения лучший ресторан города !!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.11 08:11#10Renata ZanevaRenata ZanevaНовакРегистрация: 03.02.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоЗдравейте. Мога да препоръчам една от най-добрите механи в Банско - механа Баба Чала. Намира се на търговската улица Пирин 48, в близост до центъра на града. Обстановката е автентична, уютна и приятна. Менюто е разнообразно и много вкусно. Цените са едни от най-ниските в града, работят и с отстъпки. Обслужването е много добро. Всяка вечер в заведението свири оркестър с богат репертоар. Усмихнатият и приветлив персонал на механата допринасят за едно много добро прекарване.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.02.11 08:36#11rrpopovrrpopovНовакРегистрация: 07.02.11Град: -Отговори: 2от: Препоръчайте механа в БанскоНяма да споменавам конкретна механа, както повечето правите, не искам да излезе като реклама, но определено месните хора знаят как да въртят механджийския бизнес. При тях не всичко е пари, правят много жестове към госите за разлика от наемателите на механи от различни крайща на България.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.02.11 11:33#12ИванИванНовакРегистрация: 16.01.11Град: -Отговори: 2от: Препоръчайте механа в БанскоМного си прав Рангел Попов. И аз казах същото, но тъй като и аз имам механа и не искам да и казвам името, както някои други правят под формата на изказване на уж техни клиенти, те си правят реклама. Още веднъж казвам, хора, не ходете в механи, които не се стопанисват от банскалии.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.11 10:02#13иванаиванаНовакРегистрация: 08.02.11Град: -Отговори: 3от: Препоръчайте механа в БанскоНа мен също ми харесва механата Бански Айдути, близо до църквата е в центъра, има жива музика и става голям купон. Порциите са големи и цените са добри. Иначе за Воденицата на Лазар съм напълно съгласна, че е едно страхотно място за хранене, всичко е прясно и много вкусно, даже питките са домашно приготвени и са невероятни! :wink: ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.11 10:40#14Joro GospodinovJoro GospodinovНовакРегистрация: 11.02.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоИскам да отговоря на господин Георгиев във връзка с темата за механите. Не знам колко са добри банскалии като механджии, но определено не е хубаво да си правиш реклама, в която се подразбира за коя механа става дума. Може другите наематели да идват с някакъв персонал от морето, но ако не беше този външен персонал, който може да приготвя риби и измислени ястия, не знам кой щеше да им работи без пари. Та в тази банска кухня какво можете да предложите Вие, освен едно катино мезе, един чомлек и една капама ? Нима само с тези 3 неща може да се поддържа една кухня ? Едва ли. Банскалии са най- мързеливите работници сигурно в цяла България и едва ли щяха да работят, ако трябваше те да бъдат по другите краища на страна. Всеки от вас казва, че приоданците са ви развалили кухнята, та вие имате ли такава бе смешници ? Няма по некоректни платци от Вас. И това е цялата истина, колкото и да Вие мъчно. Поне си го признайте, защото освен да готвят, измислените готвачи ви вършат и другата работа, за която трябва да си платите и на майстори. Така, че ни ги съдете толкова, скъпи БАНСКЛИИ, а се научете на коректност.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.02.11 02:54#15Милица ПетковаМилица ПетковаНовакРегистрация: 08.01.11Град: -Отговори: 5от: Препоръчайте механа в БанскоТемата е Препоръчай механа в Банско, а не оплаквания на уволнени служители. Който може да готви, ще се справи добре и с рибата, и с капамата, и с английската закуска, пък бил той и от Занзибар. А Pufdedi ще е от отбора на вечно мрънкащите.
    За сега харесвам само три кръчми в Банско, две вече ги препоръчах в началото. Давайте смело с препоръките, ние клиентите се нуждаем и от малко реклама за да ви посетим.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.09.11 12:05#16Anna MalinovaAnna MalinovaНовакРегистрация: 23.09.11Град: -Отговори: 1от: Препоръчайте механа в БанскоОчень хороший ресторан в Банско - Мацурев Хан !!! Там очень вкусная еда, прекрасное обслуживание и душевная атмосфера ! Каждый раз приезжая в Банско мы обязательно его посещаем.
    Еще нам нравится Валевицата, тоже рекомендуем!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest