Bansko.net»Статии»Пирин»Природни Забележителности
Природни Забележителности

Природни Забележителности около Банско

Невероятната природа на Банско има какво да ви предложи. Разгледайте списъка с природни забележителности , които трябва да посетите поне веднъж. Любопитни факти, снимки, информация за природните забележителности в Банско .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парков район КаменицаПарков район Каменица
29 Януари
Парков район Каменица се простира на площ от 8516. 2 хектара. В парков район Каменица са разположени едни от най-високите била на Пирин планина.
Парков район Трите РекиПарков район Трите Реки
28 Януари
Парков район Трите Реки е разположен в южния дял на Пирин. Трите реки е един от най-любимите райони на туристите в Пирин планина.
Парков район БезбогПарков район Безбог
28 Януари
Парков район Безбог е един от шестте паркови района, на които е разделен Национален парк Пирин. В парков район Безбог се намира Поповото езеро, което е най-голямото по площ езеро в Пирин.
Парков район ВихренПарков район Вихрен
27 Януари
Парков район Вихрен е един от 6те паркови райони в Пирин. Парков район Вихрен притежава най-добре развитата туристическа мрежа.
Парков район Баюви ДупкиПарков район Баюви Дупки
27 Януари
Парков район Баюви дупки се намира в северно-западните части на Пирин. През територията на природен район Баюви дупки минава част от международния туристически маршрут Е4.
Резерват ЮленРезерват Юлен
21 Януари
Резерват Юлен е един от най-младите природни резервати в България. Юлен е високопланински резерват. Неговите територии се намират между 1650 и 2851 метра.
Резерват Баюви Дупки – ДжинджирицаРезерват Баюви Дупки – Джинджирица
20 Януари
Резерватът Баюви дупки-Джинджирица е обявен за такъв с постановление на Министерския съвет №1388 още в далечната 1934 година.